Založ si blog

Ivan Korčok: Diplomat s ambíciou stať sa prezidentom

Ivan Korčok, bývalý minister zahraničných vecí SR, ohlásil kandidatúru na prezidenta SR v roku 2024. V tomto článku sa pozrieme na jeho doterajšiu kariéru, politické postoje a šance na víťazstvo vo voľbách.

Kariéra a skúsenosti:

Ivan Korčok je skúsený diplomat s 30-ročnou praxou. Pracoval na rôznych pozíciách v Ministerstve zahraničných vecí SR, vrátane funkcie veľvyslanca v USA a SRN. V rokoch 2020-2021 pôsobil ako minister zahraničných vecí SR.

Politické postoje:

Ivan Korčok sa hlási k proeurópskym a proatlantickým hodnotám. Podporuje posilňovanie obranyschopnosti SR a jej účasť v EÚ a NATO. V oblasti vnútornej politiky sa zameriava na riešenie korupcie a reformu justície.

Silné stránky:

  • Skúsenosti v diplomacii a medzinárodných vzťahoch
  • Proeurópska a proatlantická orientácia
  • Dôraz na riešenie korupcie a reformu justície

Slabé stránky:

  • Nedostatok skúseností v domácej politike
  • Nižšia rozpoznateľnosť medzi širšou verejnosťou
  • Vnímanie ako kandidáta „establishmentu“

Šance na víťazstvo:

Šance Ivana Korčoka na víťazstvo vo voľbách sú zatiaľ neisté. Patrí medzi favoritov, ale čelí silnej konkurencii zo strany Petra Pelegriniho. Jeho úspech bude závisieť od jeho kampane, mobilizácie jeho voličov a vývoja politickej situácie v SR.

Je Ivan Korčok skutočne kandidátom s presvedčenia a chce byt protiváhou koalícii alebo je pravda, že je výtvorom bratislavskej kaviarne? Na to nech si odpovie každý sám. Minimálne však vieme, že drží basu pri akejkoľvek garnitúre, stále však čistý a nový.

Peter Pellegrini

04.02.2024

Peter Pellegrini oficiálne ohlásil kandidatúru na prezidenta. Predseda Národnej rady SR a strany Hlas-SD Peter Pellegrini oficiálne ohlásil kandidatúru na prezidenta SR. Svoje rozhodnutie avizoval už 8. januára, oficiálne ho potvrdil 19. januára v Banskej Bystrici. Heslom jeho kampane je „Slovensko už potrebuje pokoj“. Pellegrini zdôraznil, že prezident by mal spájať [...]

Chránené heslom: Rozprávka

04.02.2024

Článok nemá zhrnutie, pretože je chránený.

Chránené heslom: Sen

03.02.2024

Článok nemá zhrnutie, pretože je chránený.

Donald Trump

Trump označil Zelenského za najlepšieho predajcu všetkých čias: Len čo odišiel so 60 miliardami, už si pýta ďalšie, treba to zastaviť

16.06.2024 17:25

Americký exprezident Donald Trump sa v noci na nedeľu sťažoval, že žiadosti Ukrajiny o podporu od Spojených štátov "nemajú konca".

Kaaba, Veľká mešita, hadž

Púť do Mekky má už najmenej 19 obetí. Teploty stúpajú nad štyridsiatku

16.06.2024 17:09

V Mekke panujú v posledných dňoch vysoké teploty, ktoré sa dostali aj nad 45 stupňov.

kalinák

Šéf NR SR stále chýba. Čaká sa na Fica? Kaliňák: Nejde o dohodu medzi SNS a Hlasom, Pellegrini odišiel, situácia sa zmenila

16.06.2024 17:00

Kaliňák zatiaľ nepočul o žiadnych personálnych zmenách v koalícii. Pellegriniho už do koaličnej zostavy nepočíta.

dennik N versus Smer

Na 'smerákov' sa z podcastu Denníka N valila spŕška nadávok. Takto zmier nevyzerá, ohradili sa. Šéfredaktor sa bráni, že to bola satira

16.06.2024 15:39

Po množstve nadávok, ktoré zazneli z mediálneho podcastu na členov strany Smer sa smeráci pýtajú, či takto má vyzerať zmierenie.

Kurt Rose

Pokus nájsť to krásne v nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 6479x
Priemerná čítanosť článkov: 1620x

Autor blogu

Kategórie

Archív